Ponovo se perfidno, onako kako samo ona zna, uvukla u moj san. I bila je divna, prelepa, veličanstvena… I sve oko nje je bilo veličanstveno, i crvenkasto Sunce koje  sa horizonta baca svoje poslednje zrake ogledajući se u tamnoplavom moru kao u ogledalu, i razdragana jata snežno belih galebova koja  kruže visoko iznad nas, i pomešani miris soli i borovine koji  pravi jedinstvenu mirisnu sonatu… I ponovo sam kapitulirao pred njom, kao i bezbroj puta do sada pao na kolena, predao bez borbe. Mogla je da radi samnom šta god hoće, da me povede kuda god poželi.

I povela me, u tišini, preko toplog i mekog škriputavog peska, laganim koracima  samo njoj znanim putem. Gotovo nedodirujući tlo kretali smo se po plaži, posmatrali daleka brda  obrasla gustim četinarskim šumama, beskrajno prostranstvo mirnog mora, barke u daljini, veselu dečicu koja trčkara po vrelom pesku, ostatke peščanih kula koje će sasvim iščeznuti kada naiđe plima. Baš kao plima je naišla i ona, srušila sve peščane brane i povela me sa sobom, daleko,daleko…

Ispod vremešnog čempresa se naglo zaustavila, okrenula i pogledala me grimizno zelenim očima, očima koje su sijale poput najsjajnijih dijamanata. I divno je ogledati se u njima. Na purpurnim usnama se pojavio smešak i sve što sam poželeo je da svoje usne spustim na njene, da je strasno poljubim, da je osetim.

Bože, kako je lepa tako preplanula dok se veseli maestral igra sa uvojcima njene kose boje starog zlata, dok miluje njenu bakarnu kožu. Bila je poput boginje i na tren sam pomislio da  je neko podario život  Afroditinoj statui i postavio je ispred mene, tu ispod starog čempresa na obali mora. I bila je moja boginja.

Usne su nam se spojile, a već sledećeg trenutka čarolija je nestala.

Otvorio sam oči i u prvi mah se zapitao da li sam  sanjao, kuda je nestala, zašto je otišla, da li će se vratiti…. Možda se večeras ponovo pojavi, onako perfidno kako samo ona zna, povede me u još jednu šetnju kroz snove, u još jednu nezaboravnu noć.

Pogledao sam oko sebe. Jedan uvojak kose boje starog zlata ležao je na jastuku…

 

 

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2016 Berbernica Suffusion theme by Sayontan Sinha