Svakoga jutra, po nekom starom običaju, prelistavam dnevnu štampu. I svakoga jutra, opet po nekom starom običaju, se userem od straha čitajući je. Hiljadu puta sam se zapitao zašto to radim, zašto na takav način dižem sebi pritisak i uništavam kardiovaskularni sistem. Pobogu, postoji milion boljih načina da izvršiš samoubistvo nego što je listajući dnevnu štampu.Krenimo redom.

Još uvek se nije stišala bura oko torture nad pripadnikom romske nacionalne manjine u jednoj policijskoj stanici i sve bi , možda, ostalo pod velom tajne da drugovi u plavom nisu poželeli da se pohvale širokim narodnim masama preko jednog internet portala. Naravno, umesto hvalospeva koji su očekivali, naišli su na opšte zgražavanje i osudu. Ministar policije je momentalno reagovao i suspendovao batinaše tvrdeći da se sve dogodilo pre nego što je on zauzeo fotelju i da bi reagovao ranije, samo da je znao. Jadan je to ministar koji ne zna šta rade pripadnici njegovog resora. Tužno, zar ne.

Nakon višednevne potrage uhapšen je monstruozni silovatelj i ubica. Psihopata je istražnim organima izjavio da je jadnu devojku povezao, silovao, a potom udavio i bacio u reku. Bolesno. Doduše, organi gonjenja godinama pokušavaju da ga uhvate i osude za slična nedela, ali je pomenuti vešto ostajao na slobodi zahvaljujući birokratskim preprekama, i ko zna da li bi i bio uhapšen da policija nema dobro izdresirane vučjake koji su bili uključeni u poteru. Jedan nula za pse protiv kerova.

Srbija u sledećem krugu širenja EU, glasi naslov. Pitam se koliko uopšte ima tih krugova i koliko još moramo da trčimo u ovoj maratonskoj trci do Brisela.

I tako dalje…Ceo broj crna hronika, i da nema Čolića, Đokovića i  sjajnih vaterpolista da ulepšaju našu svakodnevnicu, zapitao bih se gde to ja živim. Naravno, horoskop je uvek isti i on se nikada ne menja. Opasno razmišljam da prekinem sa čitanjem dnevne štampe i na taj način sačuvam sopstveno zdravlje.

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2016 Berbernica Suffusion theme by Sayontan Sinha